Saturday, January 21, 2012

Alışveriş Sanatı-The Art of Shopping

İndirim var diye giyemeyeceğiniz parçaları almaktan şikayetçi misiniz? Dolabınız giymediğiniz ilginç şeylerle mi dolu? O zaman siz de hepimiz gibi "İndirim Mağduru"sunuz. Bunu önlemek elinizde. Nasıl mı?

Are you tired of buying things that you'll never gonna wear? Is your closet full with things that you don't wear? So you are "The Victim of Sale" like us. You can save yourself but how?

1.Kendinizi Tanıyın-Know Yourself
Stil sezonun trendlerinden beslenen ama aslında tamamen kişinin kendinden gelen değişmez bir şeydir. Bu yüzden kendinizi tanımanız, asla giymeyeceğiniz şeyleri bilmeniz, sevdiğiniz renkleri ve modelleri biliyor olmanız gerekir.
Style is something connected to personality. You should know your nevers, your limits, favorite colors and pieces.

2.Araştırın-Make Search
İndirim haberini aldığınız anda hemen avmlere koşmaktansa internetten küçük araştırmalar yapın. İndirimden bir sonraki sezonda da yararlanabileceğinizi unutmayın. Bir sonraki sezonun favori renklerine ve parçalarına mutlaka bakın. Moda olan parçalar gökyüzünden düşmüyor aksine vintage giyim yükselişte olduğundan geçmişte olduğunun aksine aslında moda olan şey renkler ve "old fashioned" olmak aslında bir bakıma modanın kendisi.
Use internet to learn next season's trends before running to mall. You can find next season's colors in sale.

3. Liste Yapın-Make A List
Ne alacağımızı bilmediğimiz alışverişlerde saçma sapan parçaları alır nasıl giyeceğimizi bilemediğimiz için de dolabın derinliklerine göndeririz. Bunu önlemek için kendinize ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurarak bir alışveriş listesi hazırlayın.
When we don't know what to buy then we buy things that we'll never wear and send them to the bottom of our closets. So go and ask yourself what you need and make your shopping list.

4.Sabırlı Olun-Be Patient
İlk girdiğimiz mağazada aradığımız her şeyi bulduğumuzu sanarız fakat aldığımız ceketin daha iyisini ve daha ucuzunu başka bir mağazada görmek pek hoşumuza gitmez. Bu yüzden ne kadar yorucu olduğu düşünülse de tüm mağazaları gezdikten sonra beğenilen parçaların alınması alınan ürünlerden memnuniyeti arttırır.
Don't think that you find all those things in your list in the fist shop you entered. Look all the shops to not to say you found the same skirt at a lower price.

5.Sezonluk Parçalara Dikkat!-Be Careful With One Season Pieces!
Ucuza bulduğumuzda normalde giymeyeceğimiz şeyleri bile aldığımız kuşkusuz bir gerçek. Mesela sırf yüksek bel moda diye moru sevmeyen birinin indirimden yüksek bel mor bir şort alması aslında çok sık yapılan bir hata. Sadece bir sezon giyebileceğiniz parçalardansa her zaman giyebileceğiniz siyah deri ceket, beyaz gömlek, kazak gibi parçalara yatırım yapmanızı öneririm. İndirim dışında bu parçalarınızı sezona uyumlu hale getirecek küçük parçaları H&M, Mango, Zara, Topshop gibi mağazalardan alabilirsiniz.
Don't buy a purple high-waisted short even if you hate purple when you see it on sale. Prefer the ones which you can always wear like leather jacket, white shirt, sweaters. You can modify them with new season's pieces and make them fashionable without spending a treasure.

No comments:

Post a Comment